APA ARE MEMORIE?

 

 

 

Apa, cea mai comună substanţă întâlnită pe Pământ.

Ea este cu noi în fiecare clipa a vieţii noastre. Dar cunoaştem noi oare secretele acestui element extraordinar? De unde a venit? Cine a adus apa pe planeta noastră si de ce? Singura planeta de acest fel din întregul Univers.

Probabil că doar apa însăşi cunoaşte răspunsurile la aceste întrebări.

 Există la fel de multă apa pe Pământ astăzi ca şi la începuturi, când lumea s-a născut si a dobândit forma si senzaţiile pe care le cunoaştem atât de bine.

Rustum Roy (USA – Pennsylvania University)

– Aşa că ceea ce am făcut este ceea ce facem noi de întotdeauna aici, adică realizăm cercetări minuţioase într-un domeniu îngust. Aşa ca ne-am spus: Să ne concentram asupra apei, dar o vom privi din multe unghiuri.

Kirill (Rusia – Metropolitan)

În Sfânta Scriptură apa este mai mult decât o substanţă fizica. Este un anumit concept. Iar acel concept este conectat într-o manieră foarte specială cu ideea de viată.

Nimic în lume nu este atât de moale si maleabil ca şi apa. Cu toate acestea ea erodează ceea ce este dur si puternic si nimic nu o poate învinge, deşi oricine o poate cuceri. Ceea ce este flexibil şi maleabil cucereşte ceea ce este puternic, iar ceea ce este moale învinge ceea ce este dur. Cu toţii ştiu asta dar nimeni nu îndrăzneşte sa trăiască în baza acestui lucru.” Scria despre apă filosoful chinez Lao Tse cu 2500 de ani în urmă.

Kurt Wuthrich (Switzerland)

– Apa a fost studiată pe larg. Este binecunoscut faptul că apa are proprietăţi fizico-chimice neobişnuite, comparativ cu alte lichide.

Allois Gruber (Austria)

– Nici un savant nu a fost capabil să explice de ce densitatea apei creşte sub punctul de îngheţ şi scade deasupra acestuia.

Orice substanţă se contractă când este răcita, dar apa realizează exact opusul: Se dilată.

În trecutul îndepărtat, oamenii au învăţat să exploateze această proprietate unică. Locuitorii Nordului îndepărtat obişnuiau să disloce piatra (pentru exploatare) Turnând apă în crăpaturi şi crevase înainte de venirea îngheţului. În Sud, oamenii obişnuiau să introducă pene de lemn în crăpăturile din piatră şi apoi le udau cu apă. Odată cu umflarea acestora, piatra se spărgea.

Mult mai târziu savanţii au stabilit că apa din pori şi capilare este capabilă să creeze presiuni enorme. De exemplu, într-o sămânţa presiunea atinge 400 atmosfere în momentul germinării. De aceea, o plantă care încolţeşte poate să străpungă asfaltul cu uşurinţă.

Martin Chaplin (Britain – London University)

– Apa are o moleculă mică. Este foarte specific ca aceste proprietăţi să aparţină apei; nu veţi găsi alte molecule care să aibă toate aceste anomalii la un loc.

Alexander Solodilov (Russia – Russian Academy)

Dacă chiar şi una dintre aceste anomalii ar lipsi, viata însăşi nu ar exista pe planetă.

 Fiecare dintre proprietăţile apei este unică şi nu se potriveşte cu uşurinţă în ansamblul legilor general acceptate ale fizicii. Stiinţa încă nu a reuşit să răspundă la întrebarea: „De ce apa este singura substanţă de pe planetă care poate exista în trei stări: Lichidă, solidă si gazoasă?”  „De ce are apa cea mai mare tensiune superficială dintre toate lichidele?”

„De ce este apa cel mai puternic solvent de pe Pământ?” şi „Cum poate apa sa se ridice prin trunchiurile unor copaci gigantici sfidând legea gravitaţiei si opunându-se la presiuni de zeci de atmosfere?”

Vladimir Voeikov (Russia – Moscow state University)

– Am făcut un mare pas înainte. Am înţeles cu adevărat că nu ştim aproape nimic despre apa, şi acesta este un mare pas pentru că această realizare este urmată de dorinţa de a afla ceva.

 Asia de Sud Est, în perioada anilor 1956. Locul este un laborator militar secret pentru dezvoltarea şi producerea de arme de distrugere în masă. De câţiva ani, aici se lucrează la dezvoltarea unei noi şi puternice generaţii de arme bacteriologice. Savanţii discută despre proprietăţile pe care ar trebui să le aibă această arma, la una dintre întâlnirile lor secrete prelungite. Deodată, şedinţa se întrerupe. Toţi participanţii sunt duşi la spital cu simptome de intoxicaţie alimentară severa. Investigaţia cauzelor evenimentului se împotmoleşte rapid. Savanţi nu consumaseră nimic cuexcepţia apei din carafele de pe masa. Apa fusese testată. Nu au fost găsiţi aditivi dăunători. Compoziţia chimică a apei era H2O. Iată concluzia raportului: Otrăvire cauzată de apa obişnuită.

 20 de ani mai târziu a fost înaintată o ipoteză fantastică, ipoteză care ar putea sa explice comportamentul imposibil de prezis al apei. APA ARE MEMORIE. Experimente realizate în multe ţări din întreaga lume au arătat că apa recepţionează şi înregistrează orice influenta exterioară, amintindu-şi tot ceea ce se petrece în spaţiul care o înconjoară.

 Orice substanţă care vine în contact cu apa îşi lasă amprenta în structura acesteia. Strămoşii noştii au ghicit această proprietate atunci când foloseau vase de argint pentru a transforma apa obişnuită în apă vindecătoare.

Rustum Roy (USA – Pennsylvania University)

– Astăzi este cel mai bun antibiotic care se fabrica în Afganistan si Irak. Armata americana foloseşte această apă cu concentraţia de 1 atom /100 milioane pentru a omorî toţi germenii dintr-o rană. Preşedintele Statelor Unite foloseşte această apă pentru a elimina germenii patogeni de pe mâini. Aşa ca, mi-am spus, cum o fi apa asta?

 Pe măsură ce înregistrează informaţie, apa dobândeşte noi proprietăţi. Cu toate acestea, compoziţia ei chimică rămâne neschimbată.

Rustum Roy (USA – Pennsylvania University)

– Vechea teorie era că ceea ce este important este compoziţia chimică a apei. Însă vestea senzaţională este că această idee este o prostie. Structura apei este cu mult mai importantă decât compoziţia chimică.

 Structura apei este data de modul cum sunt organizate moleculele acesteia. Putem vedea cum moleculele de apă se unesc pentru a forma grupuri. Acestea se numesc clusteri (grupuri moleculare). Oamenii de ştiinţă au înaintat ideea că aceşti clusteri (grupuri moleculare) funcţionează ca şi celulele de memorie de un anumit tip, în care apa înregistrează întreaga istorie a interacţiunii sale cu lumea, exact ca pe o bandă magnetică.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: